adresstillwebben

Om oss/Kontakt

Film i Väst-huset

Film i Väst, studio och kontor i Trollhättan.

Film i Väst skapar förutsättningar för filmproduktion i Västra Götaland genom att bidra till finansieringen av filmprojekt. Investeringen i den enskilda filmen gör Film i Väst till samproducent och delägare och i dag är Film i Väst en av de mest framgångsrika regionala filmfonderna i vår del av världen.

Omkring 450 långfilmer har samproducerats sedan starten 1992. Dessutom har omkring 150 kort- och dokumentärfilmer samt TV-drama samproducerats. Bland de senaste långfilmerna som nått en stor biopublik och eller vunnit priser på internationella galor och festivaler märks Micke & Veronica, Jakten, Nymphomaniac, Monica Z, Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, Turist, Min lilla syster, Flocken, Palme och många andra. Under fliken Produktion ligger samtliga samproduktioner som Film i Väst varit med om.

Film i Väst har medvetet byggt långsiktiga relationer till både produktionsbolag och enskilda kreatörer. Det har gjort att en lång rad inhemska och internationella produktionsbolag fortsätter att förlägga sina produktioner till Trollhättan med omnejd. Med ett redan förankrat och brett samarbete med nordiska produktionsbolag som bas, söker sig Film i Väst målmedvetet vidare ut i Europa. Frankrike, Irland och norra Tyskland tillhör redan de trogna samarbetspartnerna.

Flera företag som arbetar med postproduktion och efterarbete har etablerat sig i regionen och i dag kan ett helt postproduktionsarbete göras här. Västra Götaland är också en betydande exportör av kvalificerade filmarbetare.

I Film i Västs uppgifter ingår också att skapa förutsättningar för att nya, unga talanger i regionen ska få möjlighet att utvecklas.

 


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wB&qvnwHnqtuq%vi{|5{mqvnwHnqtuq%vi{|5{muiqt|wBqvnwHnqtuq%vi{|5{mqvnwHnqtuq%vi{|5{m