Biopremiär 24 juli för Känn ingen sorg

Känn ingen sorg

Adam Lundgren (som Pål) och Jonathan Andersson (som Johnny). Stillbildsfoto: Linda-Maria Birbeck. ©2013 Acne Drama AB.

Nu är det klart att KÄNN INGEN SORG får svensk biopremiär onsdagen den 24 juli över hela landet. Filmen är baserad på historier och karaktärer vi lärt känna genom Håkan Hellströms prisbelönade texter sedan solodebuten för 13 år sedan. Den tar oss med till en explosiv och färgsprakande sommar i Göteborg där livet för vännerna Pål, Lena, Eva och Johnny eskalerar till tonerna av Håkan Hellströms omisskännliga musik.

I rollerna ser vi bland andra Adam Lundgren (Pål), Josefin Neldén (Lena), Disa Östrand (Eva) och Jonathan Andersson (Johnny), Tomas von Brömssen (Rolle), Marie Richardson (Lisbeth), Reine Brynolfsson (Bosse) och Gunilla Nyroos (Hopp).

För regin står Måns Mårlind och Björn Stein, som förra året gjorde succé i Hollywood med filmen ”Underworld: Awakening” och tidigare regisserat filmer som ”Shelter” och ”Storm”. Manus är skrivet är Cilla Jackert som bland annat ligger bakom tv-serierna ”Spung”, ”Svaleskär” och ”Lite som du”.

Producenter är Malcolm Lidbeck och David Olsson från Acne Production AB. Samproducenter är Film i Väst, TV4 AB och AB Svensk Filmindustri. Universal Music AB är musikpartner och Nordsvensk Filmunderhållning AB är medfinansiär. Distribution: AB Svensk Filmindustri.

Synopsis
Musikaliske Pål drömmer om att lyckas med sin musik, men han har ett stort hinder, sig själv. Han är en oslipad diamant och det enda som är större än hans musikaliska förmåga är hans tvångstankar som konstant försätter honom i problem. Vi följer Pål och hans kamrater i en emotionell resa genom ett sommar-Göteborg där Pål kastas mellan kärlek och svek, förälskelse och försoning.

KÄNN INGEN SORG är en film om att växa upp, våga förlora och ändå vinna.

Filmen är baserad på Håkan Hellströms texter och musik och spelades in i Göteborg under hösten 2012.

Biopremiär den 24 juli över hela landet.


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wBo}{5siiomHnqtuq%vi{|5{mo}{5siiomHnqtuq%vi{|5{muiqt|wBqvnwHnqtuq%vi{|5{mqvnwHnqtuq%vi{|5{m