Film i Väst presenterade årets nyheter i Cannes: ”Ett starkt filmår”

Wim Wenders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wim Wenders regisserar Everything Will Be Fine i samproduktion med Film i Väst, det var en av nyheterna på pressträff i Cannes.

– 2013 är ett starkt år för Film i Väst med 30 svenska och internationella premiärer som Cannesfilmen Only God Forgives samt en lång rad nya samproduktioner. Hit hör ”The Salvation” med Mads Mikkelsen och Mikael Persbrandt, Wim Wenders ”Everything Will Be Fine”, Ella Lemhagens ”Pojken med guldbyxorna” och Staffan Lindbergs ”Sista chansen,” säger Jessica Ask, produktionschef på Film i Väst.

På den välbesökta men regniga presslunchen presenterade Film i Väst ett axplock av beslutade samproduktioner som har hela eller delar av sin produktion förlagd till Västra Götaland.
Fredrik Wikström Nicastro (Tre Vänner) avslöjade att det blir Ella Lemhagen som ska regissera nyinspelningen av Pojken med guldbyxorna. Ella Lemhagen har tidigare bland annat regisserat Kronjuvelerna, Patrik 1,5 och Tsatsiki, morsan och polisen, som alla samproducerats med Film i Väst.
I månadsskiftet juli/augusti börjar inspelningen av Sista chansen (StellaNova) i Västra Götaland. David Hellenius spelar huvudrollen. Staffan Lindberg regisserar. Han har tidigare regisserat En gång i Phuket och Sommaren med Göran.
Lisa Aschans nya film Förvaret efter prisade Apflickorna börjar spelas in under senhösten. Garagefilm producerar.
Bland internationella samproduktioner hittar vi White God av regissören Kornel Mundruczo (Proton Cinema), som tidigare tävlat med två filmer i tävlan i Cannes.
Den internationellt välkände Wim Wenders regisserar Everything Will Be Fine (Neue Road Movies) med James Francko I huvudrollen.
I dagarna har det också blivit klart att Film i Väst samproducerar The Salvation (Zentropa) med Mads Mikkelsen, Eva Green och Mikael Persbrandt i huvudrollerna.


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wBo}{5siiomHnqtuq%vi{|5{mo}{5siiomHnqtuq%vi{|5{muiqt|wBqvnwHnqtuq%vi{|5{mqvnwHnqtuq%vi{|5{m