Inspelningsstart för Axel Peterséns nya film Under Pyramiden

Inspelningen av UNDER PYRAMIDEN har startat i Göteborg, Axel Peterséns nya långfilm efter hans flerfaldigt Guldbaggebelönade debut med Avalon. I rollerna spelar Reine Brynolfsson, Johan Rabaeus, Philip Zandén, Léonore Ekstrand och danska stjärnskottet Stine Fischer Christensen. Filmen är en äventyrsthriller om en dotter på jakt efter sin pappa i en brutal värld av illegal handel med ovärderliga konstskatter.

UNDER PYRAMIDEN produceras av Erika Wasserman vid produktionsbolaget Idyll i samproduktion med bland andra Film i Väst, inom ramen för Film i Västs satsning på första- och andragångsregissörer.

I samband med inspelningsstarten av Axel Peterséns nya långfilm UNDER PYRAMIDEN i Göteborg tillkännagavs att Bodil- och Robert-belönade Stine Fischer Christensen (Efter Bröllopet, 2006) spelar i huvudrollen mot bland andra Reine Brynolfsson (Känn ingen sorg, 2013, Änglagård – tredje gången gillt, 2010), Johan Rabaeus (Tommy 2014, Bröderna Karlsson, 2010, Heartbreak Hotel, 2006), Philip Zandén (Bröllop i Italien, 2012, Så olika, 2009) och David Dastmalchian (Prisoners 2013, The Dark Knight, 2008).

Filmen är en äventyrsthriller om en dotter på jakt efter sin pappa i en brutal värld av illegal handel med ovärderliga konstskatter.

-  Vi är mycket glada över att även få vara med och utveckla Axel Peterséns filmskapande i hans nya film efter framgångarna med Avalon, säger Tomas Eskilsson, VD för Film i Väst.

UNDER PYRAMIDEN produceras av Erika Wasserman (The Quiet Roar, 2014, Avalon 2012, Man tänker sitt, 2009) vid produktionsbolaget Idyll i samproduktion med Film i Väst, inom ramen för Film i Västs satsning på första- och andragångsregissörer och med stöd av Svenska Filminstitutet, konsulent Linus Torell. Filmen är även en samproduktion med nederländska Family Affair Films med stöd av The Netherlands Film Fund. Filmen spelas in i Göteborg och i Egypten under september och oktober.

- Att spela in en äventyrsthriller med en handling som sträcker sig från Sverige till Egypten är en sjukt rolig utmaning på många sätt. Med Axel Petersén känns det som att den svenska thrillergenren kan nå nya höjder, säger producent Erika Wasserman.

Filmen distribueras av Scanbox Entertainment Sweden och beräknas få svensk biopremiär hösten/vintern 2015.

Om filmen:
UNDER PYRAMIDEN är en berättelse om den unga galleristen Katarina, vars pappa försvinner i tumultet under den arabiska våren. I hennes sökande efter honom upptäcker Katarina hemligheter ur sin egen familjs, såväl som hela Europas, mörka historia.

Team:
Regissör - Axel Petersén (Sverige)
Producent - Erika Wasserman (Sverige)
Fotograf - Tibor Dingelstad (Holland)
Scenograf - Michael Higgins (Irland/Sverige)
Maskör - Francoise Mol (Holland)
Kostym - Ellen Utterström (Sverige)
Klippare - George Cragg (England)

Inspelningsperiod 15 sep till 24 okt 2014


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wBo}{5siiomHouiqt5kwuo}{5siiomHouiqt5kwuuiqt|wBqvnwHnqtuq%vi{|5{mqvnwHnqtuq%vi{|5{m