Mikael Persbrandt och Trine Dyrholm framför kameran i Film i Västs nya danska samproduktion

Danska regissören Pernille Fischer Christensen är klar för första tagningarna i sin nya film, En sång från hjärtat. I huvudrollerna ser vi Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm (Hämnden, A Royal Affair, Bröllop i Italien) och Birgitte Hjort Sørensen (Borgen, Balladen om Marie Krøyer).

Filmen produceras av Zentropa Entertainments16 i samproduktion med Film i Väst, Zentropa International Sweden och FilmFyn med stöd av Svenska Filminstitutet, Danska Filminstitutet, Nordisk Film & TV-Fond i samarbete med TV 2 Danmark och SVT samt The Media Programme of the European Union. Filmen distribueras av Nordisk Film. Stora delar av filmens postproduktion kommer att ske i Trollhättan.

En sång från hjärtat är en känsloladdad berättelse om ett möte mellan två förlorade själar, en vuxen man och en pojke. Den världsberömde singersongwritern Thomas Jacob (Mikael Persbrandt) bor i Los Angeles. Han är en framgångsrik man med många brända broar bakom sig. Han lever och andas för musiken men inte för så mycket annat. Då han återvänder till Danmark för att spela in ett nytt album med sin producent (Trine Dyrholm) dyker hans vuxna dotter Julie upp (Birgitte Hjort Sørensen). Med sig har hon hans barnbarn, 11-årige Noa (Sofus Rønnov), som Thomas aldrig har mött. Snart blir Thomas, mycket mot sin vilja, tvungen att ta sig an Noa och de två börjar mot alla odds finna varandra genom musiken. Men så inträffar katastrofen och Thomas måste inse att han är tvungen att göra ett val som förändrar hans liv för alltid.

En Sang Fra Hjertet är Pernille Fischer Christensens första film sedan En familie, som fick världspremiär på Berlins Internationella Filmfestival där den vann det internationella kritikerpriset. Mikael Persbrandt och Trine Dyrholm spelade mot varandra i Susanne Biers Oscarsvinnande Hämnden. Filmen är producerad av Sisse Graum Jørgensen (A Royal Affair, Bröllop i Italien och Jakten) och Vinca Wiedemann (En Familie).

En Sang Fra Hjertet får svensk biopremiär våren 2014.


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wBo}{5siiomHnqtuq%vi{|5{mo}{5siiomHnqtuq%vi{|5{muiqt|wBqvnwHnqtuq%vi{|5{mqvnwHnqtuq%vi{|5{m