Världspremiär för Happy End

Happy End premiär på Draken
Spänd förväntan i biograf Drakens lobby inför världspremiären av Happy End.

Göteborgs stora musikfestival, Way Out West, avslutades på söndagen med världspremiärvisning av Björn Runges film Happy End.
De särskilt inbjudna gästerna fick luta sig tillbaka i biograf Drakens stolar och njuta av Runges avslutande trilogi, i en filmsvit som inleddes med den prisbelönta Om jag vänder mig om (2003) och sedan följdes av Mun mot mun (2005).

På plats fanns regissören Björn Runge, producenten Madeleine Ekman från produktionsbolaget Zentropa och bland andra skådespelarna Ann Petrén, Malin Buska och David Dencik – samt flera av filmarbetarna som varit med och jobbat med filmen.

Producenten Madeleine Ekman tackade och lockade upp alla på scenen när eftertexten rullat färdigt och det vackra Drakenmönstrade draperiet stängts framför filmduken. 

Happy End premiär på Draken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Jag har ju sett filmen i sin helhet massor av gånger, men det är ändå speciellt att få se den för första gången tillsammans med publiken. Det känns verkligen jättebra, sa en nöjd Björn Runge mellan alla grattiskramar som följde efteråt.

Happy End handlar om människor som hittar olika vägar ut ur sina destruktiva liv. Förutom ovan nämnda skådespelare medverkar även Gustaf Skarsgård, Johan Widerberg och Peter Andersson i huvudrollerna.

Way Out West satsade i år särskilt på film, vid sidan om Prince, Robyn, Thåström och en mängd andra artister som uppträtt i Göteborg 11-13 augusti. Förutom visningen av Happy End var det även världspremiär för dokumentären om Håkan Hellström, 2 steg från Håkan. Båda filmerna är samproducerade av Film i Väst, och detsamma gäller Lisa Aschans flerfaldigt prisbelönta film Apflickorna som också förhandsvisades under festivalen.


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wBuitqv5p}{izHnqtuq%vi{|5{muitqv5p}{izHnqtuq%vi{|5{muiqt|wBqvnwHnqtuq%vi{|5{mqvnwHnqtuq%vi{|5{m